Hva skrev Paris Turf dagen etter løpet ?

Yarrah fikk som kjent førstesiden (og sistesiden) i avisen Paris Turf dagen etter løpet, og her følger utdrag av oversettelsen :

(Synes det er interessant at journalisten i avisen gir Bazire mye av æren for denne seieren, etter et opphold hos ham på ca. 14 dager…………. ???????    )

Med stående ovasjoner!

På den måten ble Franck Nivard mottatt etter å være tilbake i manesjen på travsportens tempel på lørdag, etter seieren i sulkyen bak Yarrah Boko. Et sjenerøst antall skandinaver på tribunene gjorde seg god hørt både før, under og etter målgang for Prix de Luxembourg (2 100 meter G.P.)! De norske journalistene smiler fra øre til øre, imponerte over resultatene til en hest som har vist seg å være blant de 10 beste traverne i Europa i 2011, og stolte over å være tilstede når den har suksess.

Franck Nivard, på sin side, tok tak i hjertene til nordboerne, og de ga ham – en fransk kusk – en skikkelig klappsalve. Han tok et fast grep fra starten og uttalte «Jeg visste at jeg hadde den beste hesten, jeg hadde ingen betenkeligheter med å kjøre hardt. Vi visste hva han var god for. Det er en hest som vet å kombinere fart og likevel holde stand. Han gir ikke opp…». I Norge trenes Yarrah Boko av Trond Anderssen, men i vinter har han hatt noen ukers opphold i Paris i stallen til Jean Michel Bazire. JMB bidro også til seier i fjorårets Prix de Bar-le-Duc, og har uten tvil utviklet han videre under det siste oppholdet i Grosbois. Denne 7 åringen, som var svært ukomfortabel med sal på ryggen i Cornulier («og som returnerer til Norge og ikke vil ha noen innflytelse på Prix de France»), viste sitt sanne ansikt i en denne øvelse, og det ble en oppreisning i forhold til Prix d’Amèrique.

Franck Nivard

Yarrah Boko nr 1

Jeg var veldig trygg i forkant. Dette er en fantastisk hest, som man absolutt ikke skulle avskrive etter at han sviktet i Cornulier. I dag bekreftet han bare alt det positive som alle mener om ham.

Men ikke bare i Paris var Yarrah et tema i avisen. Også hjemme i lokalavisen Østlandets Blad,  fikk han plass – det skulle vel bare mangle 🙂     Klikk på bildene for å zoome inn teksten

Førstesiden i tirsdagens TGN var også godt å hvile øynene på …..

Til slutt tar vi med Travronden i Sverige………. som skriver  om «den norstrente hesten»  – som om han ennå er svenskeid og registrert … ?   Han ble født i Sverige – det er riktig – men å lære å gå , DET HAR HAN GJORT I ÅDAL !!
Men hadde vi vært stort bedre i Norge, om det hadde vært en norskfødt hest som var eid og trent i Sverige …. ?? Neppe . Så svenskene er tilgitt 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s