YARRAH STØTTER DET LENGSTE LØPET NOENSINNNE

En travmann skal ut på sitt lengste løp – noensinne. Yarrah bestemte seg raskt for å være en del av heiagjengen 🙂

Det er snakk om kaldblodsmannen Pål Andreassen, bedre kjent som oppdretteren av alle Torpa-hestene.  Han skal sykle 500 mil gjennom Norge i sommer, fra sør til nord , tur-retur !  Pål har hele sitt liv slitt med overvekt, og har klart å gå ned fra 185 til 100 kilo. Fantastisk.

Her et utklipp fra Pål Andreassen sitt prosjekt :

85 kilo lettere – Norge rundt på sykkel 

Prosjektet er kommet i stand fordi jeg har erfart at historien om min livsstilsendring inspirerer andre tjukkaser til å ta tak og gjøre noe med vektproblemene sine.
Sykkelturen Norge rundt gir meg muligheten til å møte tjukkaser og fagfolk over hele landet og dele min historie om hva som kreves for å komme over dørstokkmila og lykkes med en livsstilsendring av dette formatet. Det handler ikke bare om selve vekttapet, men ikke minst om veien videre; om hva som kreves for å opprettholde livsstilsendringen over tid.
Prosjeket skal danne grunnlaget for mitt langsiktige mål som er å livnære meg som foredragsholder og inspirator innen feltet sykelig overvekt.

Bakgrunnen for prosjektet Jeg har vært sykelig overvektig det meste av mitt voksne liv, og veide i 2010 hele 185 kilo. På to år gikk jeg ned 85 av dem. I begynnelsen på mitt eget livsstilsendringsprosjekt konsentrerte jeg meg fullt om mat og trening. Etter hvert erfarte jeg at det meste sitter i hodet. Derfor vektlegger jeg også mentalt fokus på foredragene mine.
Jeg har alltid vært sterkt plaget av sosial angst. Denne forsvant ikke med vekttapet. På tross av angsten, brenner jeg for å dele min historie. Det finnes 100.000 sykelig overvektige i Norge i dag – overvektsproblematikken beskrives av helsemyndighetene som epidemisk, og problemet er økende. Å kunne nå fram til folk som sliter og bidra til at de finner en egen motivasjon til varig livsstilsendring er meningsfullt for meg personlig såvel som nyttig i et folkehelseperspektiv.
Stikkord for mitt budskap for å lykkes med en livsstilsendring er: Motivasjon – erkjennelse – ta valg – langsiktighet – det sitter i hodet – gjør det enkelt.

Støttespillere :  Jeg har etablert en lukket gruppe på facebook der enkeltpersoner har meldt seg som frivillige og bidrar med tilrettelegging, råd og tips om sykling i sine respektive hjemfylker.
Syklisten og globetrotteren Thor Haraldsen, blant annet kjent fra TV-pogrammene og bøkene Rett øst og Sibir er min sykkelmentor. Jeg får også hjelp til å knytte kontakt med journalister i lokalpressen og riksmedier av en medievant forfatter som tidligere var ansatt i NRK og TV 2
.

NAV stiller seg bak mitt sykkelprosjekt og gir meg AAP ut 2014. Jeg får også moralsk støtte, heiarop og oppbacking fra Nordre Land kommune, min fastlege, næringsrådgiveren i kommunen, Folkehelsen og Tonsåsen rehabiliteringssenter, for å nevne noen.
Sponsormidler Målet er å bruke 100 dager på å sykle gjennom alle fylker i landet og holde foredrag for ulike grupper underveis. Foredragene skal være gratis for publikum, og vil bidra til å markedsføre meg som foredragsholder og gjøre historien min kjent. Planen videre er å etablere meg som erfaringskonsulent og ta på meg oppdrag som foredragsholder for lag, foreninger, trenings- og rehabiliteringssentra i Norge. På turen Norge rundt trenger jeg midler til overnatting. Det er dette jeg søker sponsormidler til.

Yarrah støtter selvfølgelig dette, varmblods-kaldblods-samarbeid er fin-fine greier 🙂 , selv om dette ikke har noe med trav å gjøre. Men Pål er travmann, og «travere» hjelper hverandre .  I tillegg handler det om å gi sin støtte til noen som setter seg hårete mål – og gjennomfører !  Det har han nemlig selv gjort, så han vet hva det dreier seg om .

Lykke til på turen – kanskje får du flere sponsorer fra travmiljøet ?

Hilsen Yarrah Boko

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s