ET EVENTYR ER OVER

Så kom dagen, den dagen de fleste hesteeiere frykter, men som er uunngåelig . Løpskarrieren til Yarrah Boko er nå et tilbakelagt kapittel .  Et eventyr, har han vært ! Et eventyr for sin beste kompis og følgesvenn, Darius. Han har reist rundt omkring i verden med Yarrah, ikke veket fra hans side ett sekund, passet på ham, sørget for at han hadde det bra – alltid ! Han har vært et eventyr for Team Bullern, som har fått skjøtte en av verdens beste travhester fra han var åring. Riktignok må man ha gode gener, men hvis man ikke skjøtter sin oppgave vel, hjelper det ikke i det hele tatt. Team Bullern har «laget» travhesten Yarrah i de dype skogene i Ådalen !  Respekt ! Han har ikke minst vært et eventyr for eier, Jan-Erik Andresen, som har hatt enorme opplevelser på travbanene rundt omkring. Gigantiske oppturer, og store nedturer har det vært på veien.

Travhesten Yarrah er lett å bli glad i, han gjør alltid sitt beste. Sjelden har han travet dårlige løp.  Men HESTEN Yarrah er en man ikke kan unngå å elske. Fornuftig, rolig, sindig, vakker og med en stor personlighet. Kloke øyne forteller alt !

En ekstremt god travhest har travet sitt siste løp. Norges desidert beste varmblodstraver, en elitetraver i verdensklasse skal ikke lengre gjøre livet spennende for traventusiaster. Det er vemodig 😦

Yarrah har som kjent pådratt seg nok en skade i venstre frambein, noe som gjør at eier har bestemt seg for å sette sluttstrek. Han er 9 år, har travet enorme travløp, kjørt inn over 10 millioner kroner og har gitt kretsen rundt ham mange fantastiske opplevelser. Slikt lever man lenge på. Det er bedre at han «går ned» med flagget til topps, enn at alle hadde måttet se vakre Yarrah hinke av Bjerke Travbane på tre ben . Det er ikke en stjerne verdig. Og det slipper han 🙂

Tredjeplass i Prix de Amerique
Seier i kvalifisering til Elitloppet
Seier i Harper Hannover
Seier i Svensk Mesterskap
Seier i Prix de Belgique

dette er bare noe få av mange fantastiske travløp han har gledet oss med. For ikke å snakke om Jarlsberg !!
Der har den godeste Yarrah startet 9 ganger ….. OG ALDRI TAPT !!!   Man kan bli ydmyk av mindre 🙂

Men det er viktig å ikke fokusere så veldig lenge på det som er vemodig . Riktignok er en travkarriere over , men det gledelige er : han er en frisk hest, dette er bare en skade som gjør at han ikke kan konkurrere lengre.
Han står på hjemplassen sin, i kjente omgivelser, med kjente folk og hester rundt seg. Han får den beste behandling og oppfølging en travhest kan få. Han er blank i pelsen, veier nesten 600 kilo og er uforskammet lekker !!  Og fremtiden ser lys ut : slippe å gjøre noe for å slite seg ut . Og «damene» kommer til å stå i kø 🙂  Nå skal han lage masse Yarrah-babyer, og forhåpentligvis lager han nye stjerner som kan glede det norske travfolk i fremtiden.  Den jobben starter han til neste år – nå er det ferie !! 🙂

Og hvem vet …. kanskje ser vi ham på en travbane – som master i defileringen til et storløp – en gang i fremtiden . DET hadde vært noe, det 🙂  Jeg tror han dukker opp fortere enn vi tror 🙂

YARRAH :   TAKK FOR OPPLEVELSENE !!!!  Vi er deg evig takknemlig .

En liten filmsnutt (fra 2012)   HER

yarrah Foto Eirik Stenhaug Equus Media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto : Eirik Stenhaug / Equus Media

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s