TA TUREN TIL BJERKE

Onsdag tar Yarrah turen ut i banen på Bjerke for aller siste gang, denne gang for å ta avskjed med sitt trofaste publikum, ta avskjed med løpskarrieren og motta hyllest fra alle de som har satt og setter pris på det han har gjort for sporten . Det blir garantert fantastisk, og jeg tør nesten si at det blir mangt et vått øye også !

Sakset fra Travsport.no :

Yarrah Boko måtte desverre legge løps skoene på hylla like før en pålanlagt start i VG Oslo Grand Prix. Vi byr på Yarrah Boko kake fra seremoniplass og inviterer alle til å være med på å hylle landets beste varmblodstraver fra de siste årene, mellom 4 og 5. løp.

Yarrah Boko, eier Jan-Erik Andresen, trener Trond Anderssen, oppasser Darius Tamulevicius og kusk Kai Johansen er på plass ved seremoniplass mellom 4 og 5.løp. Vi håper så mange som mulig møter opp for å gi Yarrah Boko den hyllesten han fortjener. Vi byr på Yarrah Boko kake og noen av de som møter opp får også med seg en av Yarrah Boko’s sko som et minne.

Litt fakta om Yarrah Boko:
Debuterte i 2008 som 3-åring og gikk tre uplasserte løp til å begynne med. Den første seieren kom i den fjerde starten og det var 12 000 i førstepremie. Som tre-åring rakk han åtte starter og tok to seirer. Pengemessig ble det 28 000 innkjørt.

Gjennombruddet kom som 4-åring i 2009. Det ble seier allerede i årsdebuten 26. mars. Deretter fulgte en rekke seirer, blant annet en seier på Solvalla( Sveriges største bane) i Stockholm med 85 000 i førstepremie. Yarrah Boko kvalifiserte seg også til Europaderbyet for 4-åringer dette året. I 2009 rakk Yarrah Boko å starte 16 løp. Noe som resulterte i 8 seirer og tre andreplasser og mer enn 500 000 innkjørt.

Som 5-åring ble det også 16 starter, 8 seirer, 2 andreplasser og 1 tredje. Pengemessig ble det hele 1,6 millioner innkjørt.  Den største seieren som 5-åring kom i Harper Hanovers lopp på Solvalla under Elitloppshelgen. Førstepremien var på 404 000 kr.

I 2011 ble det 18 starter som resulterte i 8 seirer, 2 andre og 2 tredjeplasser og mer enn 3 millioner innkjørt. Årsdebutens skjedde på Vincennes i Paris og det endte med seier og 412 000 innkjørt. Deretter fortsatte det slag i slag med store triumfer. Pengemessig var det best betalte løpet i Boden, nord i Sverige hvor førstepremien var på 650 000 kr. Sportslig var kanskje den svenske mester tittelen det beste resultatet. Som svensk mester på Åby utenfor Gøteborg fikk han 520 000 for seieren. Dette året satt han ny rekord på 1.10,3

I januar 2012 vant han Prix De Luxembourg på Vincennes i Paris , i tillegg vant han en av kvalifiseringene til Elitloppet på Solvalla på ny rekord 09.7 ! I finalen ble det fjerdeplass. Men året skulle også bli preget av motgang. Han fikk en gaffelbåndskade, og ble satt på sidelinjen store deler av året. Yarrah rakk 13 starter før skader satt han på sidelinjen. Pengemessig ble det drøye 2 millioner innkjørt.

2013 startet på aller beste vis : en aldeles fantastisk seier på Vincennes i Paris .
Prix de Belgique 13.januar med 440 000 i førstepremie. Han var dermed kvalifisert for Prix d’ Amerique. For mange, verdens største travløp med 4 millioner kroner til vinneren. Dessverre ble det ingen start i Prix De Amerique .Han pådro seg nemlig en skade i seiersløpet. Det gikk seks måneder før Yarrah Boko var tilbake i løpsbanen. Det ble tre seirer og noen plasseringer på tampen av sesongen. 7 starter, 4 seirer, 1 annen, 1 tredjeplass og 1,1 mill innkjørt var fasiten dette året.

2014 startet fantastisk med ny seier i Prix De Belgique og plass i årets Prix De Amerique. I PDA ble Yarrah Boko tredje etter et fantastisk løp. For tredjeplassen fikk eieren snaue 1,2 millioner kroner.
Yarrah Bkos siste løp ble Olympiatravet på Åby utenfor Gøteborg, hvor han på en halvdårlig dag ble fjerde. Etter løpet ble Yarrah Boko behandlet, men har desverre ikke kommet til start etter dette. Nå venter damer og avl på Yarrah Boko som har vært en ambasadør for norsk travsport og virkelig satt Norge på verdenskartet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s